Skip to Content

A kampányhét a legjobb program

A kampányhét – vagy királyválasztás – során a Bárdos László Gimnázium tizenegyedik évfolyamos diákjai egy héten át mutathatják be a műsorukat és próbálják meg minél több társuk tetszését és ezzel remélhetőleg a szavazatukat is elnyerni.

Ezt a hetet minden évben nagyon várják a diákok. Minden reggel a 11. évfolyam az iskola előtt várja az iskola tanulóit süteményekkel, karszalagokkal és az osztályokat bemutató kiadványokkal, újságokkal. Az osztályok műsorai a reggeli bevonuló tánccal kezdődnek. Ez a néhány perces, jól betanult koreográfia méltó kezdése a napnak.
Ilyenkor nem ritka az sem, hogy a kampányolók benéznek osztályokhoz a tanórák ideje alatt. Látogatásuk alkalmával az órákra kvízekkel és vicces játékokkal készülnek, a jól teljesítőket ajándékok vagy tanárok által aláírt feleletmentők formájában pedig meg is jutalmazzák.
Ezek az „óralátogatások” mindig nagy örömére szolgálnak egy-egy osztálynak és lelkesen válaszolnak a feltett kérdésekre. Ha a kampányolók éppen olyan órát látogatnak, amin a diákok dolgozatot írnak, megmenthetik őket például a dolgozatok összetépésével.
A kampányhét utolsó napján pedig mindenki mentesül a tanulás alól! Kezdetét veszi a nagy műsor, fény derül minden kisfilm befejezésére. A kampányfilmekből kiderül, hogy mi az osztályok kampányheti témájának története. Fergeteges a hangulat és mindenki fejében a szavazás motoszkál. Miután minden osztály előadta a produkcióját az iskola diákjai visszavonulnak termeikbe és szavaznak arról melyik legyen az idei tanév nyertes kampánya.

Csipes Rebeka 10. c


page | by Dr. Radut