Skip to Content

Diákbiológus és -környezetvédő napok 2015

DBKN logo

XIII. Diákbiológus és -környezetvédő Napok

2015. április 16-17.

Meghívólevél

Értékelés

Térkép

Jelentkezési lap

Meghívó

Programok

Diákelőadások

Zsűri tagok

Támogatóink

Tájékoztató


Forrás: Forrás Rádió

1989 óta kétévenként szervezzük meg a Bárdosban a Diákbiológus és -környezetvédő Napok rendezvénysorozatot. A program időpontját a Föld napjához igazítjuk, ezzel is hangsúlyozni szeretnénk a természet és környezet védelmének fontosságát. A rendezvény egyik része tanulmányi verseny, illetve diákkonferencia, melyen lehetőség nyílik arra, hogy egy hosszabb időszak önálló kutatásait, megfigyeléseit összegezzék a tanulók. Kutatási eredményeiket tízperces előadásokban mutathatják be a versenyzők két szekcióban:

  • környezet- és természetvédelem
  • környezetszennyezés, annak egészségkárosító hatásai, ökológia, etológia

A szakemberekből álló zsűri mindkét szekcióban a következő szempontokat tartja a legfontosabbnak az értékelés során: az önálló megfigyelés, az adatgyűjtés és ezek alapján az önálló következtetések levonása. Az első három helyezett pénzjutalomban részesül, különdíjként értékes könyveket, illetve jutalmakat adunk.

Fakultatív programok keretében a diákoknak alkalmuk van neves előadókat meghallgatni aktuális természet- és környezetvédelmi problémákról, emellett dísznövény-kiállítás és -vásár, fotókiállítás és számos más, nagyszerű program várja vendégeinket.

SZERETETTEL VÁRUNK MINDENKIT


Forrás: Forrás Rádió


Forrás: Tatai Televízió Onlinepage | by Dr. Radut