Skip to Content

Kiváló hangulat a XI. Diákbiológus és -környezetvédő Napokon

Április 15-én és 16-án megtartottuk a XI. Diákbiológus és -környezetvédő Napok nagyszerű rendezvénysorozatát. A korábbi évek hagyományai alapján idén is számtalan gazdag program színesítette a Kárpát-medence számos pontjáról érkező tanulók versenyét és a rendezvény elismertségét növelő tudósok, szakemberek előadásait. A tanulói fjúság mellett sok szülő, a program iránt érdeklődő külső kíváncsiskodó és a helyi média képviselői látogatták meg a rendezvényt.


Dr. Domján László előadása
Az elme gyógyító ereje


Dr. Zacher Gábor előadása
A méreggel ölő állatok csodálatos világa

A XI. Diákbiológus és -környezetvédő Napok eredményei

:

Az I. (környezetvédelmi) szekcióban elért eredmények: első helyezést ért el Czinke László a sárospataki Református Kollégium és Gimnáziumból, felkészítő tanára Halász László. Második helyezést ért el Éliás Máté a tatai Eötvös József Gimnáziumból, felkészítő tanára: Jankyné Jurecska Mária. Harmadik helyezést ért el Narancsik Milán a dunaújvárosi Rudas Közgazdasági Szakközépiskolából, felkészítő tanára: Nyerkyné Alabert Zsuzsanna. A zsűri négyféle különdíjat adományozott: a Bárdos László Gimnázium különdíját kapta Bazsó Viktória a miskolci Földes Ferenc Gimnáziumból, felkészítő tanára: Nyéki Attila; a zsűri különdíját kapta Kovács Judit az esztergomi Dobó Katalin Gimnáziumból, felkészítő tanára: Lampert Zoltán. A zsűri előadói különdíját kapta Kardos Dorottya a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnáziumból, felkészítő tanára: Kiss Ildikó. A zsűri külön jutalmazta a legfiatalabb versenyzőket, a díjat Rövid Gergő és Gyűrű Patrik nyerte a sárvári Tinódi-gimnáziumból, felkészítő tanáruk: Vígh Viktor.
A II. (biológiai) szekcióban elért eredmények: első helyezést ért el Molnár Evelyn és Dobai Anna a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnáziumból, felkészítő tanáruk: Kelemen Éva. Második helyezést ért el Hoschek Nóra (13. c), harmadik helyezést Varga Balázs (12. a) a Bárdosból, felkészítő tanáruk: Dr. Sopowné Balogh Elvira. A város legeredményesebbje díjat nyert Jankács Annamária (11. b) és Wiszt Attila (11. a), felkészítő tanáruk: Medve Andrásné Papp Valéria és Dr. Sopowné Balogh Elvira. A zsűri különdíját kapta Papp Tibor a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnáziumból, felkészítő tanára: Tölgyesné Kovács Katalin. A zsűri előadói különdíját kapta Török Ferenc a budapesti Balassi Bálint Gimnáziumból, felkészítő tanára: Molnár Ágnes.
Még egyszer gratulálunk a versenyzőknek és köszönetet mondunk pedagógusaiknak.
Viszontlátásra a Bárdosban!

page | by Dr. Radut